NATURAL

Cinctorres ofereix al visitant uns espectaculars paisatges i vistes. El Parje Natural de la Rambla Celumbres, amb el canó format entre la Roca Marró i la Roca Vermella, que el botànic Cabanilles va descriure així:

“El fons és un abisme que s'enfosqueix per la multitud de pins i d'arbustos: tot cobert de plantes i de flors pot el naturalista lliurar-se al seu examen sense risc que li interrompin els homes: algun pastor serà tal vegada el que es descobreixi en aquella solitud; mai va penetrar el sol en molts llocs d'aquest llit, i el cel que des d'ells es descobreix és molt limitat. Amb dificultat es pot veure des del fons, ni menys calcular l'altura dels murs, en els quals es noten mols descarnades que amenacen ruïna, i gruixuts arbres inclinats, per trobar-se la seva arrels a descobert...”.

En aquest paratge abunden la cabra hispànica i el voltor Leonado i és molt ric, tal com va fer notar el propi Cabanilles, en plantes endèmiques.

No lluny d'allí, les Cuevas del Bovalar són una mostra de paisatge càrstic, amb les seves estalactites i estalagmites.

Diverses senderes, convenientment senyalitzats, permeten recórrer tot el terme per contemplar aquests paisatges i detenir-se per conèixer les diverses ermites que jalonen tot el terme municipal, la Torreta dels Moros, les masies i casetes de camp, les antigues sínies, o contemplar la riquesa de l'avifauna des dels observatoris que a aquest efecte han estat instal·lats.

SENDERISME

MAPA DE CINCTORRES
AMB LA SITUACIÓ DE TOTES LES RUTES
SL - CV 33
Cinctorres - Els Bassis - Cinctorres
SL - CV 34
Cinctorres - Portell de Morella - Cinctorres
SL - CV 35
Cinctorres - Mas de Collet - Cinctorres
SL - CV 36
Cinctorres - Ermita de Sant Pere - Cinctorres
PR - CV 118
Cinctorres - Sant Cristòfol

Coll de Canteret (Morella - Cinctorres)
PR - CV 308
Castellfort - Cinctorres (Mas d'En Costa)

BTT CINCTORRES

El Centre BTT d’Els Ports és localitza en la Fàbrica de Giner, uneixes antigues instal•lacions fabrils que formaven una colònia industrial a la vora del riu Bergantes i situada a 3 kilòmetres de Morella, a la comarca castellonenca d’Els Ports.

El Centre BTT pren com a eix vertebrador la conca del riu Bergantes i a partir d’ell és van obrint els rutes per a arribar a diferents localitats o a la veïna conca del riu Cèrvol. Els punts de partida es situen, a més d’en la Fàbrica de Giner, en els localitats de Sorita, el Forcall, Cinctorres i el Portell. Els rutes Donis del Punt d’Informació BTT d’Els Ports a Cinctorres és podin realitzar fins un total de 37 rutes amb diferents nivells de dificultat: Ruta 29: Els Dinosaures d’Ana Ruta 32: El Tossal de *Montargull Ruta 33: El Camí dels Bassis Ruta 34: De Cinctorres a la Rambla Celumbres Ruta 36: La Roca Marró Ruta 35: La Roca Vermella Ruta 31: Cantallops Ruta 30: La Vall del Caldes Ruta 37: Castellfort

Què és un Centre BTT de la Comunitat Valenciana?

És un espai d'accés lliure preparat per als practicants de la bicicleta tot terrè (BTT o mountain bike), que compta amb una xarxa de rutes perfectament senyalitzades i amb una sèrie d'equipaments i serveis de suport complementaris a l'ús de la bicicleta. Sigui el que sigui el nostre nivell, qualsevol Centri BTT ens permetrà gaudir recorrent els més bells paratges de la Comunitat Valenciana circulant amb seguretat i tranquil·litat.

Què ofereixen els Centres BTT de la Comunitat Valenciana?

Un mínim de 100 quilòmetres de circuits, perfectament cartografiats i abalisats, dissenyats per a tots els públics.

Un punt d'acolliment que ofereix serveis d'atenció i informació sobre el propi Centre BTT i sobre el seu entorn. També compta amb servei de lloguer de bicicletes, zones d'aparcament, zones habilitades per al rentat i reparació de bicicletes, dutxes i serveis, farmaciola i primers auxilis.

Punts d'informació situats en diferents establiments i llocs de la comarca, que faciliten informació sobre el propi Centre BTT i sobre els recursos turístics de la zona.

Un estàndard de qualitat en els serveis i les infraestructures del Centre BTT, ja que compta amb la certificació i respatller de la Conselleria de Turisme.

Punts de sortida i senyalització

La majoria dels itineraris són circulars i s'inicien en el punt d'acolliment. Són rutes marcades, interconnectades entre si i que poden realitzar-se bé de forma única o bé fins i tot com a grans travessies.
En els punts d'acolliment i d'informació trobarem al seu torn un mapa informatiu amb la xarxa de rutes del Centre BTT i indicacions dels diferents serveis que s'ofereixen.
Totes les rutes compten amb un complet sistema de senyalització i balizaje format per diferents senyals que se situen al llarg de tot el recorregut i especialment en els punts d'intersecció.
Les plaques indicatives de serveis i direccionals de les rutes se situen en pals específics o en suports naturals o urbans.

Classificació de les rutes

Cada Centri *BTT ens proposa diverses rutes amb diferents graus de dificultat, per trams d'escassa circulació motoritzada i generalment no asfaltats. Les rutes estan classificades per colors segons el nivell de dificultat (distància, desnivell, possibilitat d'anar amb bici o estat del camí):

Senyalització dels Centres

Codi de senyalització dels Centres BTT

Els Centres BTT disposen d'una senyalització estàndard i utilitzada en uns altres Centres BTT europeus. Cada placa d'adreça porta incorporat un nombre de color que indica la ruta que estem recorrent i la seva dificultat.

Índex de pictogrames

Rutas BTT

Resum de les dades tècniques de les rutes que es descriuen en aquesta publicació (distància, dificultat, punt de sortida, temps i desnivell).

Nota: Els desnivells acumulats són valors molt sensibles a l'instrument utilitzat per al seu càlcul. Per això s'ha optat per calcular-los aplicant als recorreguts un model digital d'elevacions (CEDEM) de malla de 25 metres, la qual cosa permet homogeneïtzar la mesura per a tots els recorreguts.

· Descargar mapa