ERMITA SANT LLUÍS

Situada fora del recinte urbà durant el període medieval i en l'actualitat dins de la població, es troba esta ermita sota l'advocació de Sant LLluís Beltrán, sant valencià beatificat en 1608 i canonitzat en 1671.

Els seus orígens estan en el segle XVII, encara que s'alça sobre les ruïnes d'una altra ermita d'època medieval.

L'estructura d'esta església és de xicotetes dimensions (13,75x6,10 m.) i la seua construcció és de pedra de maçoneria. Té planta rectangular, coberta a dos aigües amb teules àrabs i amb dos contraforts laterals. Presenta un ampli porxe obert a tres fronts amb arcs de mig punt. En la part alta té una xicoteta espadanya amb va semicircular.

S'accedix a l'interior per una porta de mig punt. L'interior és de dos trams marcats per pilastres amb arcs d'aresta i un cor elevat. És un temple d'una sola nau, amb coberta de creueria. Té una antiga pila baptismal.

Molt interessants són les seues pintures murals de l'interior, amb molts àngels músics junt amb Sant LLluís Beltrán i els símbols de la seua santedat. Són de primera mitat del s.XVIII.  En l'altar major també es pot veure un relleu de fusta representant el sant, construït en 1985.

Va ser restaurada completament en 1984, perquè va patir un gran robatori en la passada Guerra Civil.