AJUNTAMENT

Aquest edifici de l'Ajuntament, conegut popularment com 'Casa de la Vila', es troba en la seua estructura com era en el seu origen. Es tracta d'un edifici construït entre els segles XV i XVI, localitzat en la Plaça Vella de Cinctorres. Del seu exterior destaca la porta de pedra que forma un arc de mig punt i el porxo flanquejat amb arcs rebaixats.

El seu conjunt arquitectònic mostra un clar exemple de l'arquitectura del gòtic civil. En el seu interior es pot contemplar l'antiga presó i un retaule gòtic del segle XV, dedicat a Sant Pere i actualment restaurat. Fa alguns anys, quan es realitzaven treballs de restauració en este edifici de l'Ajuntament, van aparèixer formant part de la sostrada unes importants taules del segle XV, que es van utilitzar com a taulers per a aguantar la teulada.

Entre les distintes peces trobades, cal destacar el panell amb la figura de Sant Pere, que ha sigut identificat com un possible retrat del Papa Lluna. Aquest retaule, actualment, es troba en la sala de plens de l'Ajuntament.